13-02-2019 Persbericht
Persbericht: Eerste groep Certified Blockchain Professional Program van start.

Op 15-februari start op de Breda University of Applied Sciences de eerste groep van het Certified Blockchain Professional Program. Dit programma richt zich als eerste op de ontwerpkant van blockchainorganisaties.

Blockchain is de snelst groeiende banenmarkt op LinkedIn. Het accountant- en adviesbureau PWC gaat duizend professionals omscholen in blockchain en het aantal patentaanvragen groeit exponentieel. Reden genoeg om meer aandacht te geven aan deze ontwikkelingen. Veel curricula richten zich op de (software)ontwikkelkant, maar niet op de business- en ontwerpkant. De meeste digitale transformatie projecten mislukken echter niet door een gebrek aan techniek, maar doordat digitale transformatie gezien wordt als iets van IT. Het strategische belang voor de organisatie wordt onderschat.

Samen met Logistics Community Brabant en andere partners biedt de Weconomics Foundation als eerste een halfjaarlijks programma aan voor Certified Blockchain Professionals. Hierbij wordt onderwijs gecombineerd met het uitvoeren van opdrachten.

28-12-2018 New Year video message Weconomics
Met veel trots kijken we terug op een geslaagd jaar met honderden cursisten, duizenden mensen naar onze lezingen. Dit jaar starten we ons Certified Blockchain Professional Program en in juni hebben we ons congres

12-10-2018 Relatiedag
Impression of Weconomics partner day 12-10-2018 (video)

19-10-2018 Persbericht (NL)
Persbericht: Start eerste Certified Blockchain Program, gericht op het ontwerpen van blockchainorganisaties.
Door de snelle ontwikkeling van blockchaintechnologie hebben steeds meer organisaties behoefte aan goed opgeleide blockchain professionals. Omdat het reguliere onderwijs en bestaande trainingsbureaus vaak nog onvoldoende rekening houden met het samenvoegen van disruptieve technologieën met nieuwe organisatiemodellen, biedt de Weconomics Foundation als eerste een halfjaarlijks programma aan voor Certified Blockchain Professionals. Dit programma richt zich vooral op de ontwerpkant van blockchainorganisaties.

10-6-2018 Persbericht
Press release: First blockchain book for managers on market
Blockchain is known as the underlying technology for cryptocurrencies such as the bitcoin. When you combine this technology with a new organizational model, management is reinvented. Writers Paul Bessems and Walter Bril wrote the book ‘Blockchain Organizing for Managers’. Paul Bessems: “Blockchain can contribute to solving problems such as low productivity growth, the new European privacy law, the power of large tech companies and fake work & fake news. Traditional management is in need of replacement because productivity growth doesn’t keep up with our rising welfare costs.”

6-11-2017 Persbericht (NL)
Persbericht: Eerste Nederlandse blockchainboek voor managers op de mark. Auteur Paul Bessems: “Blockchain kan bijdragen aan het oplossen van problemen zoals te lage productiviteitsgroei, de nieuwe privacywet, de macht van grote techbedrijven en nepnieuws. Traditioneel management is toe aan vervanging omdat de productiviteit in kantoren onvoldoende meegroeit met onze stijgende welvaartskosten.”

10-10-2017 Nieuwe crowdfunding campagne (NL)
In het voorjaar van 2018 start de Weconomics Foundation samen met haar partner Weconet Technologies waarschijnlijk weer een nieuwe crowdfundingcampagne.

20-5-2017 Succesvolle boeklancering (NL)
Op 19 mei vond de geslaagde boeklancering plaats van het boek van Paul Bessems en Walter Bril: ‘Blockchain Organiseren: fundamenten voor een nieuwe sociaaleconomische orde’